Glutation
Glutation to tripeptyd, czyli białko zbudowane z trzech aminokwasów – kwasu glutaminowego, glicyny i cysteiny. Glutation pełni trzy bardzo istotne funkcje w organizmie. Przede wszystkim jest naturalnym przeciwutleniaczem, który neutralizuje działanie wolnych rodników i reaktywne formy tlenu, a przez to zapobiega chorobom nowotworowym, a także starzeniu się. Stymuluje prawidłowe działanie układu immunologicznego poprzez zwiększenie produkcji krwinek białych, a przez to wspomaga odporność i chroni organizm przed chorobami i wirusami. Glutation ma również działanie detoksykacyjne– rozkłada toksyny, oczyszcza organizm z metali ciężkich, odpowiada za prawidłową pracę wątroby. Redukuje poziom stresu, wpływa na kortyzol oraz wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.
Skład wlewu:
PWE (Sód, Potas, Wapń, Magnez) / Glucose + Glutation
PWE (Sód, Potas, Wapń, Magnez) + Magnez + Glutation